– Vi bygger opp om det lokale, ekte engasjementet. Her kan du bli kjent med bygda, og kjent med mennesker, uavhengig av hvor du bor. Hølendinger prater med urskauginger, setskauinger med rømsjinger, og man treffes på en positiv arena, sier næringsutvikler Erik Bakke i Aurskog-Høland kommune.

Festivalen er gratis for alle, og er noe alle kan være med på.

Skaper noe sammen

Ordfører Thor Håkon Ramberg i Rømskog kommune håper rømsjingene slutter opp om festivalen. I år er også Rømskog representert i arrangementsgruppen.

– Det å gjøre noe sammen bidrar til mer samhold. Det å skape gode møter mellom mennesker har stor verdi og bidrar til enhet. Jeg oppfordrer rømsjingen til å oppleve alt det flotte Stuttreist & Himlaga har å by på, og gjerne bidra med egen stand, sier Ramberg.

Det store mangfoldet er noe av det som gjør festivalen unik. Det er gratis å ha stand, og nå er tiden for å melde seg på dersom du har noe du ønsker å vise fram.

– Stuttreist & Himlaga handler om merkevarebygging og fremming av lokale varer og produkter. Her kan vi bli kjent med hva nabobygdene har å by på. Vi håper at festivalen kan knytte enda sterkere bånd mellom Aurskog-Høland og Rømskog, sier ordfører Roger Evjen (Ap).

Gratis standplass

– Dette er et lavterskeltilbud til alle. Det koster ingenting å komme inn, og alle har mulighet til å være med. I fjor var det 3000 mennesker i sentrum, og vi håper også rømsjingene vil være med på dette, sier Bakke.

I fjor var det ordførerduell. I år kårer vi Stuttreistmester i femkamp! Programmet for festivalen blir variert, med noe for enhver smak og aldersgruppe. Samtidig med festivalen er det åpning av kultursalen på Bjørkelangen skole, med masse flotte forestillinger.

– På Stuttreist & Himlaga er det ikke først og fremst kjøp og salg som står i fokus, men det vi skaper og får til sammen. Stor og liten, ung og gammel, rømsjinger, hølendinger og urskauinger står side om side for vise frem det vi gjør best, sier Bakke.

Spørsmål / påmelding: 

Erik Bakke, tlf. 63852737 / 91178822. E-post: erik.bakke@ahk.no