Nå kan du bestille time eller fornye resept hos fastlegen digitalt! Den nye appen fra helsenorge.no gir deg resepter, vaksiner, pasientreise, bytte fastlege, frikort, egenandeler, kjernejournal og muligheter for å bestille time/fornye resepten hos fastlegen.

I kommunen eksisterer det i dag to forskjellige løsninger, Aurskog legekontor bruker appen fra Helserespons, mens Rømskog og Bjørkelangen Medisinske senter bruker appen fra helsenorge.no. Begge er enkle i bruk og gir deg muligheten til å se dine resepter, bestille time, fornye resept eller sende en melding til fastlegen.

Har du oversikt over når din, eller dine barns resepter går ut? 

– Hvem har vel ikke stått på apoteket og fått beskjed om at resepten har gått ut på dato. «Kontakt fastlegen din», sier den hyggelige farmasøyten bak skranken. «Dette har jeg ikke tid til» tenker du og tar opp telefonen og får beskjed om at fastlegens kontor er stengt og åpner på mandag. Med de nye appen helsenorge.no har du til enhver tid oversikt over dine resepter, sier Raymond Hesthaug, digitaliserings- og innovasjonssjef i kommunen.

Har du oversikt over hvor lenge vaksinene dine holder?

– Du skal til Afrika og lurer på «hvilke vaksiner har jeg egentlig tatt»? Og virker de ennå?
Dette er ikke så lett å holde oversikt over. For å finne ut av dette måtte du før kontakte flere helseinstitusjoner som din tidligere fastlege, nåværende, sykehus etc. Nå får du raskt og enkelt oversikt over dem med den nye appen.

Hva vil komme fremover i tid i appen?

– En rekke muligheter kommer. Det pågår et nasjonalt prosjekt for å bruke dette i hjemmesykepleietjenesten for meldingsutveksling mellom bruker, pårørende og helsepersonell. Det jobbes også nasjonalt med å legge inn kjernejournal.

Er det vanskelig for brukeren?
– Dette overraskende enkelt. Kan enkelt lastes ned på enhver smart mobiltelefon. Innloggingen er den samme som på nettbanken.

Film og mer informasjon om appens funksjoner og hvordan den kan brukes av pårørende finner du her.